Eldeş Bitkileri Beçigula (Madımak)
Eldeş Köyünde doğal ortamında, kırlarda yetişen ve Eldeş mutfağının, sofraların vazgeçilmez lezzeti, Eldeşteki adıyla Beçigula (madımak) otu.

Taze toplanan Beçigula'nın, yemeği, böreği, ve yumurta ile kavrularak hazırlanan, beçigula kavurması çok lezzetlidir.

Bereketli bir bitki olan beçigula, yazdan bolca toplanıp kışlık olarak kurutularak aynı tazesi gibi sevilerek tüketilmektedir.

Doğal, sağlıklı, lezzeti bir gıda ve bir şifa
kaynağıdır.

Kadim Eldeş mutfağı yemekleri arasında beçigula geçmişten günümüze önemli bir yere sahiptir.

Toplayıp yiyenlere afiyet şifalar olsun.

Eldeş Köyü. 2023.

Beytullah YILDIRIM / ELDESNET©

iletişim: eldesnet@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder